Aankoopmakelaar

Kun je wel een paar extra ogen en advies gebruiken op de woningmarkt? Een aankoopmakelaar brengt de nodige voordelen met zich mee en wijst jou op eventuele valkuilen tijdens het aankopen van een woning. Je gaat tenslotte een groot bedrag investeren. Met een aankoopmakelaar verklein je het risico op een miskoop. 

Door haar jarenlange ervaring weet Martine precies waar ze op moet letten en wat een woning waard is. Als aankoopmakelaar adviseert en begeleidt Martine je bij het aankopen van een woning, maar ze geeft je ook andere inzichten die je zelf misschien niet had opgedaan. Ze vertegenwoordigt alleen jouw belangen en kan zonder emotie onderhandelen over een woning, wat kan zorgen voor een lagere koopsom. Benieuwd wat Makelaardij van Engelenburg voor jou kan betekenen als aankoopmakelaar? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.

De ervaring van Wil en Frank

Wil en Frank vonden dé woning die aan al hun wensen voldeed, maar de woning kon wel een opknapbeurt gebruiken. Er moest flink verbouwd worden. Ze konden wel een extra paar ogen van een aankoopmakelaar gebruiken voordat ze een bod zouden uitbrengen. “Ik heb Martine opgebeld en vroeg of ze ook even wilde kijken. Doen wij hier wel goed aan?”

Wat doet een aankoopmakelaar?

Bezichtiging

Heb je een woning gevonden? Maak dan een afspraak voor een bezichtiging. Dit kan samen met de aankoopmakelaar, maar de aankoopmakelaar kan ook alleen langsgaan bij de woning. Tijdens de bezichtiging let Martine als de aankoopmakelaar op belangrijke zaken zoals bouwkundige tekortkomingen, het schilderwerk, de elektra, de beglazing en de dakbedekking. Zo verkleinen we de kans dat je voor vervelende verrassingen komt te staan wanneer je de woning hebt gekocht. Als er veel interesse is, heb je met een aankoopmakelaar een streepje voor. Zo weet de verkoper dat je een serieuze kandidaat bent.

Documenten doornemen

Ben je na de bezichtiging nog steeds geïnteresseerd? Dan gaat de aankoopmakelaar verdiepend onderzoek doen naar de woning. De aankoopmakelaar vraagt alle relevante documenten op bij de verkopend makelaar en bestudeert deze grondig. Martine doet als aankoopmakelaar onderzoek naar onder andere het bestemmingsplan, de milieuaspecten, het energielabel en bouwkundige aspecten.

Openingsbod & onderhandeling

Inmiddels weet Martine als de aankoopmakelaar alle ins and outs over de woning. De aankoopmakelaar adviseert je over het openingsbod en de onderhandelingsstrategie. Hierbij wordt op drie belangrijke zaken gefocust: het bedrag, de voorwaarden waaronder het bod wordt gedaan en het moment van de eigendomsoverdracht. Eventueel kan Martine als aankoopmakelaar namens jou onderhandelen. Zij is objectief in deze onderhandeling en daarom een stuk minder beïnvloedbaar. Ook beschikt Makelaardij van Engelenburg over een betrouwbaar netwerk van taxateurs, hypotheek adviseurs en notarissen waardoor je snel kunt schakelen.

Koopcontract ondertekenen

Gefeliciteerd! Je bod is geaccepteerd en er is een overeenstemming bereikt op alle punten. De verkopend makelaar stelt een koopovereenkomst op. Martine als de aankoopmakelaar controleert of alle afspraken correct zijn opgenomen en beantwoordt al je vragen voordat je de koopovereenkomst ondertekend. Na het ondertekenen van de koopovereenkomst heb je recht op drie dagen bedenktijd. De aankoopmakelaar monitort de ontbindende voorwaarden, speciale clausules, roerende zaken en boetebedingen. Ook controleert de aankoopmakelaar de notariële akte van levering. Als laatst inspecteert de aankoopmakelaar samen met jou de woning voor de overdracht bij de notaris. Hierna kan de sleuteloverdracht plaatvinden en is de woning officieel van jou.

Jouw droomhuis gevonden?

Heb je jouw droomhuis gevonden? Schakel Makelaardij van Engelenburg in als aankoopmakelaar. Martine adviseert en begeleidt jou bij het aankopen van jouw droomhuis, en wijst je op eventuele valkuilen. Met een aankoopmakelaar sta je sterker tijdens het aankopen van jouw droomhuis.

Waarom Makelaardij van Engelenburg
als aankoopmakelaar?

Snel langskomen

Wij zijn flexibel en kunnen makkelijk schakelen. Zo kunnen wij snel langskomen om jou te helpen en te ondersteunen op de woningmarkt.

IJzersterk advies

Door onze jarenlange ervaring weten wij precies hoe de woningmarkt in elkaar steekt en wat een woning waard is.

Voordelige tarieven

Onze kracht ligt in onze expertise. Met een actieve aanpak weten wij het maximale resultaat te behalen tegen lagere kosten.

No cure, no pay

Je betaalt alleen wanneer het aankopen van de woning is gelukt.