Van Den Haag naar
het mooie Friesland

Ruim 25 jaar lang hadden de Haagse Wil en Frank al een woonboerderij in het Friese Langelille. Eerst alleen voor de weekenden, maar tijdens hun pensioen verruilden ze de Zuid-Hollandse hoofdstad definitief voor Friesland. Met een eindeloos uitzicht over de weilanden genoten Wil en Frank van de ruimte en rust, maar met zo’n 3000 m2 oppervlakte werd de woonboerderij te groot om te onderhouden. Ze kregen behoefte om dichter bij de voorzieningen te gaan wonen. Wil: “Ik zei tegen Frank: We zijn nu nog gezond, laten we de boerderij verkopen.” Via vrienden kwamen ze bij Makelaardij van Engelenburg terecht.

Wil vertelt: Onze vrienden lieten hun huis verkopen door Martine. Ze zeiden: “We hebben een hele leuke makelaar. Als je ooit je huis gaat verkopen, moet je haar nemen. Ze denkt echt met je mee. Ze is gewoon geweldig.” Onze vrienden waren zo enthousiast dat we besloten om Martine te bellen om te kijken wie ze is.” Na een oriënterend gesprek zagen beide partijen de verkoop van de woonboerderij wel zitten.

Tijdens de verkoop van de woonboerderij werden Wil en Frank getipt door een kennis over een woning in Mildam. Hij vertelde dat het huis van zijn overburen te koop kwam en liet foto’s zien. “Jeetjemina, dacht ik. Hij zei dat we het dan wel een beetje moesten opknappen. Nou, laat dat beetje maar weg”, lacht Wil. Toch bleef het huis in Mildam door de gedachten van Wil en Frank dwalen. Ze besloten een kijkje te nemen.

Wil en Frank kwamen terecht bij het huis wat aan al hun wensen voldeed: Een ruim huis, mooi vrij en in een woonwijk, maar er moest flink verbouwd worden. Ze wilden graag een extra paar ogen laten kijken voordat ze een bod zouden uitbrengen. “Ik heb Martine opgebeld en vroeg of ze ook even wilde kijken. Zien we niks over het hoofd? Doen wij hier wel goed aan?” Wederom ervaren Wil en Frank een prettige samenwerking met Makelaardij van Engelenburg. Wil: “Martine komt wanneer het jou uitkomt. Of het nu in de avond of in het weekend is, geen probleem, het kan altijd!”

“Martine komt wanneer het jou uitkomt. Of het nu in de avond of in het weekend is, geen probleem, het kon altijd.”

Met het advies van Martine brachten Wil en Frank een bod uit en werd de kennis uit de sportschool hun huidige overbuurman. Een grondige verbouwing volgde. Frank: “We hebben beneden alles gesloopt. Het was beneden dusdanig slecht dat alles vervangen moest worden. We hebben de complete beneden verdieping levensloopbestendig gemaakt. Een nieuwe badkamer en keuken, een mooie slaapkamer. We hebben alles opnieuw geschilderd, alles geïsoleerd en overal dubbelglas geplaatst.”

Ontdek de verbouwing

Vorige slide
Volgende slide

Na een grote verbouwing is het huis inmiddels klaar. Het fijnste plekje van het huis? Frank: “De mancave met het terras. Het is een wereldplek. In de zomer zitten wij hier altijd in de zon te ontbijten en koffie te drinken.” Wil: “We zijn zo blij met het huis. Iedere dag als ik op sta denk ik: Wat wonen we hier prachtig.”

Wil en Frank kijken zeer positief terug op de samenwerking met Makelaardij van Engelenburg. “We hebben er zelfs leuke contacten aan overgehouden! De nieuwe eigenaren van de woonboerderij in Langelille zien wij geregeld, en Martine is al eens bij ons komen eten. Als je ons vraagt: Welke makelaar moet je hebben? Dan zeggen wij: Martine van Engelenburg!”

“Als je ons vraagt: Welke makelaar moet je hebben? Dan zeggen wij: Martine van Engelenburg!”

Net als Wil & Frank een huis kopen met Makelaardij van Engelenburg?

Kun je wel een paar extra ogen en advies gebruiken op de woningmarkt? Een
aankoopmakelaar brengt de nodige voordelen met zich mee en wijst jou op eventuele valkuilen tijdens het aankopen van een woning. Door haar jarenlange ervaring en een groot netwerk kent Martine de woningmarkt als geen ander. Ze weet precies waar ze op moet letten en wat een woning waard is. Als aankoopmakelaar adviseert en begeleidt Martine je bij het aankopen van een woning, maar ze geeft je ook andere inzichten die je zelf misschien niet had opgedaan. Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgepsrek.

Waarom Makelaardij van Engelenburg
als aankoopmakelaar?

Snel in de verkoop

We hebben de benodigde kennis in huis en beschikken over een groot netwerk waardoor wij snel kunnen schakelen.

Flexibel beschikbaar

Wij komen langs wanneer het jou het beste uitkomt, ook als dit in de avond of in het weekend is.​

Voordelige tarieven

Onze kracht ligt in onze expertise. Met een actieve aanpak weten wij het maximale resultaat te behalen tegen lagere kosten.

Goede communicatie

Wij zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en houden de lijnen graag kort, ook binnen ons kantoor. We zijn bijna altijd bereikbaar via diverse manieren.