Energielabel aanvragen

Tijdens het verkopen of verhuren van je woning zijn eigenaren verplicht een energielabel beschikbaar te stellen aan de koper of huurder. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig en comfortabel een woning is. Woningen met energielabel A++++ zijn het energiezuinigst, woningen met energielabel G zijn het minst energiezuinig. Gemiddeld hebben de meeste huizen in Nederland energielabel C. Een energiezuinige woning zorgt voor een lagere energierekening, minder CO2-uitstoot, meer wooncomfort en een waardestijging van de woning. Hoe beter het energielabel, hoe aantrekkelijker de woning is in de verkoop.

Is er geen energielabel aanwezig? Dan riskeert de verkoper of verhuurder een boete. Belangrijk dus om op tijd te regelen! Makelaardij van Engelenburg kan je helpen bij het aanvragen van een energielabel. Door ons grote netwerk kunnen we gemakkelijk een energielabeldeskundige voor jou inschakelen waardoor er snel gehandeld kan worden. Een energielabel is maximaal 10 jaar geldig.

Energielabel aanvragen

Om je woning te kunnen verkopen is het verplicht een geldig energielabel beschikbaar te stellen. Belangrijk om op tijd te regelen dus! Tijdens deze technische opname wordt er onder andere gekeken naar het bouwjaar van de woning, de staat van de kozijnen en beglazing, isolatie, soort verwarming en warmwatervoorziening, ventilatiesysteem en of de woning zonnepanelen heeft. Aan de hand van deze criteria wordt het energielabel bepaald.

Tips om je energielabel te verhogen

Isoleren

Het energiezuiniger maken van je woning begint met het binnenhouden van de warmte. Goede isolatie speelt hierin een belangrijke rol. Er zijn verschillende manieren om je woning te isoleren, dus verzamel genoeg informatie voordat je begint. Tip van ons: Begin bij het dak! Daar gaat de meeste warmte in de woning verloren.

Goede beglazing & kozijnen

Goede beglazing en kozijnen hebben veel invloed op het energiezuiniger maken van je woning. Heeft jouw woning nog enkel glas? Vervang deze door dubbel glas, HR++ of HR+++ glas. Zijn je kozijnen toe aan vervangen? Kies dan meteen voor HR+++ glas. Dit driedubbele glas heeft namelijk een apart kozijn nodig en isoleert het allerbeste. Dit type driedubbelglas heeft namelijk een apart kozijn nodig, maar isoleert wel het allerbeste.

HR-Combiketel of warmtepomp

Is je woning al voorzien van goede isolatie en de juiste beglazing? Dan is het interessant om een warmtepomp te overwegen. Doordat de energie beter binnenhuis wordt gehouden, kan je verwarmingssysteem op lagere temperaturen de woning warm houden. Is je woning nog niet voldoende geïsoleerd of is de investering in een warmtepomp nog te groot? Overweeg dan een HR-combiketel.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een goede investering in het energiezuiniger maken van je woning. Met zonnepanelen wek je op een duurzame manier je eigen energie op en ben je minder tot niet afhankelijk van een energieleverancier. Dat is aantrekkelijk! Tijdens het bepalen van het energielabel speelt met name de oppervlakte van de zonnepanelen ten opzichte van de woning een belangrijke rol.

Vraag subsidie aan bij je gemeente

In veel gevallen is het mogelijk om subsidie te krijgen voor het energiezuiniger maken van je woning. Wanneer je twee of meer isolatiemaatregelen gaat uitvoeren, bijvoorbeeld het isoleren van je dak en het vervangen van je ramen voor HR+++ glas, of een grote aanpassing zoals het aanschaffen van een warmtepomp, is het vaak mogelijk om subsidie aan te vragen. Zeker de moeite waard om uit te zoeken! Informeer bij je gemeente voor de mogelijkheden.

Beoordeeld met een 9,4

Op Funda wordt Makelaardij van Engelenburg beoordeeld met een 9,4. Daar zijn wij trots op! Wij zijn een professioneel en actief makelaarsteam dat persoonlijk betrokken is bij haar klanten. Benieuwd hoe anderen de samenwerking met Makelaardij van Engelenburg ervaren?

Waarom een energielabel aanvragen bij
Makelaardij van Engelenburg?

Snel langskomen

Wij zijn flexibel en kunnen makkelijk schakelen. Zo kunnen wij snel langskomen om jou te helpen en te ondersteunen op de woningmarkt.

Flexibel beschikbaar

Wij komen langs wanneer het jou het beste uitkomt, ook als dit in de avond of in het weekend is.

Voordelige tarieven

Onze kracht ligt in onze expertise. Met een actieve aanpak weten wij het maximale resultaat te behalen tegen lagere kosten.