Verkoopmakelaar

Taxatie

Wil je een woning kopen, verkopen of herfinancieren? Dan is een taxatierapport nodig. Tijdens een taxatie wordt de waarde van een woning bepaald door een taxateur aan de hand van een onafhankelijk taxatierapport. Ben je op zoek naar een taxateur om een taxatierapport op te stellen? Dan ben je bij Makelaardij van Engelenburg aan het juiste adres.

Makelaardij van Engelenburg is lid van het NWWI. Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) keurt rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs. Op deze manier bewaakt het NWWI de kwaliteit van zowel de taxatie als de taxateur. Taxateurs die zijn aangesloten bij NWWI moeten voldoen aan strenge voorwaarden. Martine is verplicht om de taxatie volgens uniforme en strenge richtlijnen te onderbouwen. Zo is het niet alleen voor jou duidelijk zichtbaar hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen, ook word je beschermt tegen een onjuiste waardebepaling. Bij Makelaardij van Engelenburg ben je dus verzekerd van een vakkundig en volledig rapport dat is opgesteld volgens de richtlijnen van het NWWI.

Behoefte aan een taxatierapport?

Een taxatierapport is in diverse situaties nodig. Bij het kopen of verkopen van een woning, bij het oversluiten of verhogen van de hypotheek voor bijvoorbeeld een verbouwing, maar ook bij een scheiding of wanneer iemand is overleden.  Tijdens een taxatie kijkt Martine onder andere naar de staat van onderhoud, de kwaliteit van de constructie en gebruikte materialen, de isolatie en energiezuinigheid van de woning. Het bestemmingsplan, de ligging en omgeving van de woning en de situatie van de woningmarkt zijn ook belangrijke factoren bij een taxatie.

Binnen een straal van 30 km

Het is belangrijk dat de taxateur beschikt over voldoende kennis en ervaring van de omgeving van de woning. Taxateurs zijn daarom gebonden aan een bepaalde regio. Het maximale werkgebied van een taxateur verschilt per provincie. In Friesland geldt dat de maximale afstand vanaf de woning tot het adres van de taxateur maximaal 30 kilometer mag zijn. Twijfel je of de woning binnen een straal van 30 kilometer valt van ons kantoor? Neem gerust contact met ons op.

Beoordeeld met een 9,4

Op Funda wordt Makelaardij van Engelenburg beoordeeld met een 9,4. Daar zijn wij trots op! Wij zijn een professioneel en actief makelaarsteam dat persoonlijk betrokken is bij haar klanten. Benieuwd hoe anderen de samenwerking met Makelaardij van Engelenburg ervaren?

Waarom je huis laten taxeren door
Makelaardij van Engelenburg?

Snel langskomen

Wij zijn flexibel en kunnen makkelijk schakelen. Zo kunnen wij snel langskomen om jou te helpen en te ondersteunen op de woningmarkt.

NWWI keurmerk

Bij ons ben je verzekerd van een vakkundig en volledig taxatierapport dat volgens de richtlijnen van het NWWI is opgesteld.

Voordelige tarieven

Onze kracht ligt in onze expertise. Met een actieve aanpak weten wij het maximale resultaat te behalen tegen lagere kosten.