Verkoop

Wil je je huis verkopen en ben je op zoek naar een verkoopmakelaar? Een verkoopmakelaar is van grote toegevoegde waarde tijdens het verkopen van je woning. Makelaardij van Engelenburg zorgt ervoor dat jij geheel ontzorgd wordt tijdens het verkoopproces. Met onze jarenlange ervaring en expertise weten wij als verkoopmakelaar precies hoe wij jouw woning op een professionele wijze moeten presenteren op de woningmarkt.

Als verkoopmakelaar bemiddelen wij bij de verkoop van de woning en komen wij op voor jouw belangen als verkoper. Wij beschikken over een groot eigen netwerk en een uitgebreid klantenbestand. Voor jou als verkoper resulteert dit in meer animo voor jouw woning, wat tot een vlottere verkoop en minder kosten leidt. Als verkoopmakelaar hebben wij veel ervaring in onderhandelingen. Wij zijn integer waardoor wij zakelijk blijven en een eerlijk advies kunnen geven in het nemen van de juiste verkoopbeslissing/ strategie. In samenspraak met jou kiezen we voor de beste koper. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Wat is mijn woning waard?

Ben je benieuwd wat een woning waard is? Omdat je een huis op het oog hebt of omdat je je eigen woning wilt verkopen? Een waardebepaling geeft een schatting van de waarde van een woning. Door onze jarenlange ervaring en expertise kunnen wij een goed onderbouwde schatting geven van de waarde van jouw woning, dat jou vooruithelpt bij een belangrijke beslissing in je leven. Vraag gemakkelijk een gratis waardebepaling aan.

Verkooptraject

Makelaar Lemmer

Voorbereiding

In de relatie en samenwerking met een makelaar draait het uiteindelijk om 3 dingen: vertrouwen, communicatie en presentatie. Daarom nemen wij graag de tijd om persoonlijk met jou en je woning kennis te maken. Omdat wij de lokale en regionale woningmarkt van binnen en buiten kennen, kunnen wij de waarde en de gewildheid van jouw woning glashelder vertalen naar een realistische vraagprijs.

Vervolgens stellen wij een persoonlijk verkoopplan op en bepalen we samen de optimale verkoopstrategie. Door ons uitgebreide netwerk hebben we tal van ingangen bij kandidaat-kopers. Wij screenen niet alleen ons eigen bestand aan woningzoekenden, maar brengen jouw woning ook onder de aandacht bij alle NVM-Makelaars, op onze eigen website en social media, en op Funda. Vanzelfsprekend zorgen wij voor een professionele presentatie van uw woning; fotografie van binnen en buiten, hoogtefoto’s, drone video’s en beelden en plattegronden.

Verkoop

Tijdens de bezichtigingen leiden wij kandidaat-kopers ongestoord rond door jouw woning. Wij staan ze vakkundig te woord, beantwoorden vragen en peilen hun interesse. Na afloop informeren wij jou over de eerste indruk en de mogelijke koopbereidheid van de kandidaat-koper. Wel zo prettig om meteen te weten waar je aan toe bent.

In goed overleg onderhandelen wij namens jou met de kopende partij. Uiteraard gebaseerd op onze marktkennis en ruime onderhandelingservaring. Ons doel? Een maximaal verkoopresultaat. Daarnaast houden wij de overdrachtsdatum en eventuele ontbindende voorwaarden scherp in de gaten.

Nadat er overeenstemming is over de prijs en de aanvullende voorwaarden, stellen wij een voorlopig koopcontract op. Wij checken daarbij nauwkeurig alle afspraken zoals de prijs, de overdrachtsdatum en de lijst van zaken. Zodra het voorlopig koopcontract door beide partijen is getekend, gaat de wettelijke drie dagen bedenktijd in.

Afhandeling

Vervolgens wordt de officiële koopakte opgesteld door de makelaar. Uiteraard zorgen wij ervoor dat alle gemaakte afspraken nauwkeurig, duidelijk en juridisch juist zijn weergegeven. De eventuele lopende garanties op de woning worden ook overgedragen aan de koper. Een geruststellende gedachte.

Aansluitend begeleiden wij jou bij de feitelijke overdracht. We lopen samen met de kopende partij de woning nogmaals na en nemen de meterstanden op. Na deze laatste inspectie is het tijd voor de notariële afwikkeling. Na controle en goedkeuring teken je de akte van levering. Tot slot vindt de sleuteloverdracht plaats met de nieuwe bewoners. De verkoop is rond!

Beoordeeld met een 9,4

Op Funda wordt Makelaardij van Engelenburg beoordeeld met een 9,4. Daar zijn wij trots op! Wij zijn een professioneel en actief makelaarsteam dat persoonlijk betrokken is bij haar klanten. Benieuwd hoe anderen de samenwerking met Makelaardij van Engelenburg ervaren?

Waarom je huis laten verkopen door
Makelaardij van Engelenburg?

Snel in de verkoop

We hebben de benodigde kennis in huis en beschikken over een groot netwerk waardoor wij snel kunnen schakelen.

Flexibel beschikbaar

Wij komen langs wanneer het jou het beste uitkomt, ook als dit in de avond of in het weekend is.​

Voordelige tarieven

Onze kracht ligt in onze expertise. Met een actieve aanpak weten wij het maximale resultaat te behalen tegen lagere kosten.

Goede communicatie

Wij zijn persoonlijk betrokken bij onze klanten en houden de lijnen graag kort, ook binnen ons kantoor. We zijn bijna altijd bereikbaar via diverse manieren.